Spring til indhold

Rosendag med Det Danske Rosenselskab

Som du sikkert ved var jeg til arrangement i Det Danske Rosenselskab, Nordjyllands kredsen i går. Vi har igen fået gang i kredsen i Nordjylland og ville med arrangementet hos Merete Møller, invitere interesserede til at høre Ernst Jensen fortælle om roser og fortælle om hvad Det Danske Rosenselskab står for.


Ernst Jensen fortæller om beskæring, Birthe Lund Jensen og Merete Møller lytter interesseret

Der var mødt ca.  50 – 60 herrer og damer op for at høre et virkeligt godt foredrag med Ernst Jensen, som forstår at gøre det helt enkelt og nede på jorden at dyrke roser. Citat Ernst: “Kan du læse, kan du også dyrke roser…!” og jeg vil give ham ret, du kan købe hans bog “Et liv med roser” hvis du synes du ikke kan få dine roser til at gro, overgartneren i Geografisk have i Kolding har udtalt at det er den bedste fagbog om roser der findes på dansk.


Pænt fremmøde til Meretes arrangement

Meget af mit eget kendskab til roser har jeg nemlig fået gennem Det Danske Rosenselskab, hvor Ernst flere år i træk beskrev hvordan man planter, plejer og beskærer roser, og det virker, helt sikkert. Jeg har haft stor succes med at dyrke roser i mange år. Så i stedet for kun at give rosenselskabets medlemmer mulighed for at få de gode tips og ikke gentage sig selv år efter år i bladet skrev Ernst Jensen bogen. Så du også kan lære det, og komme til at nyde et liv med roser  🙂


Et billede af 3 skønne slyngroser

Efter foredraget, der varede det meste af  1½ time, fordi folk var så spørgelystne, tog Merete de fremmødte med rundt i sin have for at vise hendes roser og fortælle hendes erfaringer med dem.


Der er en livlig snakken om roser og haver i det hele taget

Rigtig mange købte bøger af Ernst Jensen og andre snakkede med mig ang. roser, henne ved bordet med alle vores smukt opstillede roser. Der var nogle af Meretes roser og der var roser fra Meretes mor og jeg havde jo taget mine engelske roser med.

Her er først lidt stemningsbilleder fra dagen og så nogle af Meretes forskellige roser;

Have- rosensnak og hygge ved skovhaven og hestefolden

Den medbragte kaffe og kage nydes i dejligt selskab

I skovhaven nydes kaffen og snakken

Meretes roser fra haven; den pink i midten ved vi ikke hvad hedder, kan du evt. hjælpe?

Roserne fra Meretes mor

Udstillingen af de engelske roser

 

Rosen That’s Jazz

That’s Jazz set forfra, smuk dybrød rose, sund og hårdfør.

Mme Plantier

?

Jacques Cartier

Jacques Cartier

Rose de Recht

En køberose fra Storkøb – men den er lækker 😉


Der skal lyde en stor tak til Merete Møller for at arrangere dette arrangement og lægge have og stald til.

8 tanker om “Rosendag med Det Danske Rosenselskab”

 1. Kære Annette
  Tak for din fine anmeldelse af arrangementet hos Merete. Tak til Merete og til alle de mange dejlige rosenfolk der var mødt op. Det var en stor fornøjelse at at være sammen med jer alle sammen. Birthe og jeg ønsker jer al mulig held og lykke med kredsarbejdet i fremtiden.
  Jeg kan så også fortælle at de to “lynforedrag” jeg holdt på Skagens Museum i søndags blev en stor succes.
  Mange hilsener
  Ernst Jensen — “Et liv med roser”

 2. Hej Ulla

  Det skal du da slet ikke have dårlig samvittighed over, uanset hvad nogen har håbet på 🙂

  Jeg skal se om ikke Merete har et bedre billede af rosen som kan komme på bloggen – det kunne jo være det er den samme, det ville i hvert fald være rigtig dejligt 😀

 3. Ulla Milbak Mortensen, Milbakhaven

  Hej Annette. Også jeg synes, det er dejligt der kom gang i kredsen igen, havde dårlig samvitighed ,da det fra ” København” var som om,det var mig der skulle køre videre,da jeg havde erfaring fra Haveselskabet, men har selv mere end rigeligt at arbejde med,så skønt andre har lyst. Den ukendte rose kan du ikke lægge et billede på bloggen,jeg har en med navn, som ligner.

 4. Hej Annette og selv tak 🙂 det bliver rigtig dejligt at få liv i kredsen, vi skal da være lige så aktive, som Sønderjylland, er min drøm 🙂

  Tja der kan man bare se – hm har vi et bedre billede af den eller er det en af dem jeg har lagt på ?

 5. Hej Annette
  Lidt spændende med den rose, min er ca. 30 år gammel. Ernst kaldte den “a second unknown pink” eller noget i den retning. Åbenbart et kendt fænomen med de lyserøde – også i England…:-)

 6. Dejligt ser det ud med alle de roser, det har uden tvivl været et spændende foredrag. Jeg har heldigvis fået Ernst Jensens bog, den er uundværlig.
  Kh
  Lisbeth

 7. Hej Annette. Tak for sidst. Ja, Ernst er altid spændende at høre på. Hyggeligt at hilse på dig. Dejligt at der nu kommer liv i kredsen igen. Og sikke en dejlig have hos Merete! Jeg er nu stadig temmelig sikke på, at den ukendte rose er identisk med min ukendte “naborose” – som stammer fra en stikling, jeg reddede fra en rose, der gror i hækken hos en ejendom på min vej, og som ligner en, der har stået der altid. 😉 Jeg blev meget overrasket over at se den hos Merete. Det kunne være rigtig skønt at få et navn på den. Måske du kan lægge et par nærbilleder ind af den? Jeg har smidt nogle billeder ind på Flickr af min – de ligger til allersidst i mappen. God søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.