Nu skal du se klokkeranker…

Ja!  jeg skal ellers lige love for at der er klokkeranker en masse her…

Tænk sig at lave så mange klokkerankeplanter, at de kan dække denne smukke pavillon helt, sikke et syn.

klokkeranker - Klokkeranke – Cobaea scandens
Klokkeranke – Cobaea scandens på pavillone – set på Egeskov Slot

Det er helt fantastisk at se blomsterne blomstre på begge sider både inde i skyggen og ude i solen, fantastisk hyggeligt var det også at få lov til at sidde og hygge sig derinde, i mellem solflimmer og skygge på en dejlig varm og solrig onsdag i sidste uge..

Klokkeranke – Cobaea scandens
Disse klokkeranker – Cobaea scandens – har hæftet sig godt fast på

Der en en grund til at det ser så overvældende ud på pavillonen, og at blomsterne kan ses fra begge sider.  Pavillonen er lavet af kraftige buede jernstænger og samlet i toppen med en overdådig guldkugle…

…og ud over det hele er spændt fiskenet som er rigtig godt at bruge til klatrende planter, flot og effektfuldt ser det ud.

klokkeranke - Cobaea scandens
klokkeranke – Cobaea scandens

Undrer du dig over hvor jeg har set denne flotte og helt overdådige pavillon fyldt med klokkeranker, så vil jeg da godt løfte sløret for, at det er på Egeskov Slot, dybt inde i den gamle del af haven.

 

 

16 kommentarer til “Nu skal du se klokkeranker…”

  1. Et fantastisk syn Annette …..jeg var også på Egeskov tirsdag d. 7. august i tørvejr og sol – kun regn en ½ time over middag……mon vi var der samme tid – eller ???????

    Knus Dorthe

    • Nej vi var der først onsdag, fordi Magnus så gerne vil se fyrværkeri så vi kom først afsted derfra kl 23.15 – men det var det hele værd. Skønt vejr, fantastisk solnedgang og skøn musik fra ZIDIDADA i 2 timer fra kl. 20.

      Så du så begge vores springvand Dorte ?

      Knus Annette

  2. Vi var på Egeskov for ca. tre uger siden. Beundrede også klokkerankerne, men da var de desværre ikke begyndt at blomstre endnu. Men bestemt en idé, man kunne blive inspireret til at kopiere. (Men klimaet på sydfyn er jo godt nok noget mildere end her i det forblæste Nordjylland…)

    • Hvad klimaet angår på sydfyn så er det noget af en meget grim frostlomme de ligger i derned, Chefgartneren Peter B. Poulsen har haft mange kvaler over de sidste mange vintre fordi frosten er mere hård og varer længere dernede 🙂

      Blomsterne skulle da gerne være ved at springe ud i din have nu også her i Nordjylland selvom det er vind omsust.

  3. Det er meget specielt og helt eventyrligt dejligt med alle de klokkeranker. Der kan jeg godt nok ikke vær med!

  4. Det måste vara en upplevesle att sitta i detta tempel av klockrankor. Helt fantastiskt! Tack för att du visar!

    Ha det gott!
    /Ruben

Der er lukket for kommentarer.