Penny Lane – klatrerose

Penny Lane er den dejligste klatrerose – hun er i familie med New Dawn, hvilket giver sig udslag i grovillighed som New Dawn, dog mere sygdomsresistent end sit ophav.

ny udsprunget Penny Lane

Farven er en lys creme eller champagne med et strejf af abrikos når rosen springer ud, den falmer dog og bliver til sidst helt cremefarvet inden hun drysser sine kronblade ud på jorden under sig. Penny Lane blomstrer og blomstrer hele sæsonen igennem, og har den dejligste duft.

Penny Lane sætter tit blomsterne i klaser

Penny Lane sætter lange flotte skud med en dyb bordeaux farve som er utrolig flot. Det eneste minus der er at sige om hende er at hun har nogle heftige torne, men som det gamle mundheld siger; Ingen roser uden torne 🙂  Penny Lane sætter mange gange lange skud med store klaser af knopper – som så blomstrer næsten samtidigt og det er et utroligt flot syn.

Den fuldt udsprungne Penny Lane med gammelrose form

Jeg har et godt kendskab til Penny Lane rosen for der er ikke mindre end 10 af slagsen i vores have  og det er ikke en for mange. Der er 7 stk i vores indgangsparti sammen med Lillian Austin rosen. Penny Lane vokser op ad vores plantesøjler/krukkestativer samt nogle andre hjemmekonstruerede espaliers. Jeg kan godt lide at have de samme blomster og farver her for at gøre det til en mere rolig oplevelse at komme ind til vores have og hoveddør.

Penny Lane på espalier mellem rosenbedet og terrassen

Det er også bevidst at jeg har valgt at sætte den samme rose på et espalier ind mod terrassen for at give en rolig baggrund til det farverige og muntre rosenbed.

2 kommentarer til “Penny Lane – klatrerose”

Der er lukket for kommentarer.