Der blev lys og luft

Ja der blev lys og luft i vores surbundsbed i dag.

For år tilbage plantede jeg disse thuja og de har vokset sig store og flotte. Lidt for store hvis du spørger mig. Jeg har længe tænkt på at opstammet dem, fordi det kunne give et tiltrængt løft og luft til de mange rhododendron, påskeklokker og hortensiae er  bedet.

Da det ikke var alt for varmt i formiddags gik jeg i gang med at klippe, både med havesaks og ørnenæb. Det var ikke vanskeligt arbejde, for der var mange fine tynde stammer og ikke kun en gennemgående stamme. Der var dog flere stammer der krydsede hinanden og nogle var helt tynde, så de blev fjernet og derefter klippede jeg grenene af i en højde som gav luft og lys til bedet uden at planterne kom til at stå på stylter.

Opstamning af thuja

 

Opstammet thuja med flere stammer

 

Opstammet thuja giver lys til surbundsbed

Resultatet har jeg nydt fra vores terrasse i dag. Planterne under og dem der stod bag du store og vulomiøse thuja bliver glade for lidt lys tror jeg.

Rhododendron - azalea

 

Gudeblomster i surbundsbedet

 

Rhododendron Novazembla

Nyd billederne god Grundlovsdag / fars dag til dig.

Haveknus Annette

Om Annette Lund Andersen

Annette Lund Andersen, er havestylist og havedesigner hos Eventyr Haver. Annette er skribent om planter og havens indretning. Annette finder også mange sjove og finurlige påfund fra andres have med sit uundværlige kamera.
Dette indlæg blev udgivet i Surbundsbedet. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Der blev lys og luft

  1. Fru Friis skriver:

    Utroligt hvad sådan en opstamning kan gøre for haven, bedet og træet. Det ser rigtig godt ud,det hele. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *