Dræbersnegle, kampen mod dem kan vindes…!

Dræbersnegle er et meget træls fænomen som alle vi haveejere gerne er foruden..! At det kan lade sig gøre at komme af med dræbersnegle, det er faktisk en realitet nu.

Dræbersnegle ser du som denne nøgensnegl på billedet.

Dræbersnegle er som vi sikkert alle ved kannibaler, og spiser deres døde artsfæller og det er dette som bliver deres sikre død..! Det kræver dog at alle i et nabolag arbejder sammen om at få dem bekæmpet, for nu skal vi stå sammen og kæmpe i flok, både haveejere, gartnerier og landbrug for at vi kan slippe af med de grimme bæster.

Det er i Norge at en civil agronom ved navn Thorstein Mo har fundet ud af at bekæmpe dræbersnegle, ved at udnytte at de er kannibaler. Det, der har vist sig at være virkelig effektivt, er at lade dem dyppe i en opløsning af vand og nematoder og bagefter klippe dem over, og så lægge de døde dræbersnegle tilbage på de steder hvor de normalt trives. Snart flokkes deres artsfæller om at spise dem, og så bliver de dræbt af de små rovmider.  Det er da ganske smart og ret enkelt, hvis altså du kan få dine naboer med på ideen, om at de skal udryddes i dit bolig område, hvem vil ikke det…?

draebersnegle-ibirisk-skovsnegl-103

Thorstein Mo har selv oplevet at have så mange dræbersnegle at de nærmest vadede rundt i dem og på 2 år er de blevet fri for dræbersnegle på denne måde.

Sådan bekæmpes dræbersnegle i følge Thorstein Mo:

  1. Saml en stor mængde dræbersnegle fra haver, boligområdet, kolonihaver og landbrug.
  2. Nemaslug opløses i lunkent vand i en spand (1 pakke opløses i 50l vand).
  3. Læg dræbersnegle i en si / dørslag og dyp dem i spanden med nematodevand.
  4. Dræbersnegle klippes over i 2, og lægges tilbage i spanden.
  5. Dræbersnegle lægges ud på skyggefulde steder og der hvor de ellers trives i fugtige områder.
  6. Hæld nematode vandet over dræbersneglene.
  7. Det varer ikke længe inden de andre dræbersnegle genkender lugten og kommer strømmende til for at feste…!!!

Dræbersnegle spiser resterne af sine artsfælder, bliver smittet og dør – og bliver i næste omgang spist af andre, friske dræbersnegle som også bliver syge og dør. På den måde kan et helt boligområde hurtigt blive dræbersnegle fri.

Garanteret effektivt

At det skulle være effektivt er der ingen tvivl om.
Efter at Thorstein Mo har lagt ådslerne ud er dræbersnegle strømmet til i et tempo så man nærmest kunne se fartstriberne efter dem.. 😉

Midlet Nemaslug er ikke billig i indkøb og er en vare der skal opbevares på køl. Nemaslug indeholder nematoder af arten Phasmarhabditis hermaphrodita som er inficeret med bakterier, og det er disse bakterier som slår dræbersnegle ihjel.

Det giver vist sig selv at det er mest effektivt hvis et helt nabolag går sammen om at bekæmpe dræbersnegle samtidig og udgiften mindskes da også betragteligt når man er flere om at betale for midlet Nemaslug.

Dræbersnegle er en plage i mange haver slip af med dem nemt og effektivt

Bliver Nemaslug brugt som det er foreskrevet på brugsanvisningen, så vil det tage mindst 20 år før det virker og dræbersnegle er udryddet fra et område. Ved at dyppe ådsler i Nemaslug, tager det ikke mere end et par år inden dræbersnegle er udryddet og vores trængsler med dræbersnegle er væk, også selv om der sikkert vil være nogle få snegle som overlever.

Det er da lige noget vi kan lide os haveejere, tænk sig at kunne have sine skønne planter i fred for de bæster igen, så vil jeg med glæde gå ind for biologisk bekæmpelse af de grimme brune dræbersnegle…!

Her kan du se hvilke snegle der er skovsnegle og hvilke der er dræbersnegle

12 kommentarer til “Dræbersnegle, kampen mod dem kan vindes…!”

  1. Hej Annette…

    Det her er da ikke rigtigt er det? “Bliver Nemaslug brugt som det er foreskrevet på brugsanvisningen, så vil det tage mindst 20 år før det virker og dræbersnegle er udryddet fra et område.”

    Venlig hilsen Line Fauerholm

  2. Det lyder nemt. Hvad bagefter, når man har bred spredt en masse bakterier i naturen, hvad sker der så?.
    Vil de så formere sig med andre bakterier og ændre kareter og blive farlige for mennesker og dyr?..
    Eller vil de dø ud af sig selv?.. Og hvad med andre snegle sort og rød skovsnegl samt den brune kældersnegl og de andre snegle med hus, vil de også blive udryddet?…

  3. Lyder som en mulighed men kan ikke lade være m at tænke på hvad midlet ellers inficerer? De andre snegle? Eller andet dyreliv?

  4. Kan andre dyr, f.eks pindsvin, tåle at spise sneglene efter at de er blevet inficeret med bakterierne?
    Det vil være en katastrofe at udrydde et fredet dyr.

    • Selvfølgelig vil det gå ud over vores andre snegle og pindsvin 🙁 Det kan ikke undgås -medmindre vi afliver humant med en skarp spade / saks 🙁 Alt andet er i mine øjne ikke OK! Eller gør som jeg -plant noget de ikke kan li’ -så lægger de ikke så mange æg -og så tror jeg problemet løses af sig selv 🙂

  5. Det ville være skønt at få de klamme bæster udryddet over hele landet.
    Til alt held har jeg endnu ikke set en eneste her hos os endnu, men frygter da den dag der dukker nogen op. Det var så skønt sidste år, hvor jeg kunne dyrke salat, uden snegle der spiste med 🙂

  6. Ufff… Annette, det lyder altså klamt. Men alternativet er også klamt, så faktisk lyder det ret spændende. Så er der lige udfordringen med naboer… men selv om om man gik igang på egen hånd, må det da også have en vis effekt. Der blev lige lidt at tænke over, og nu må vi se hvordan sneglebestanden arter sig i år, efter den milde vinter.

Der er lukket for kommentarer.